Vinkit

Vinkit

Jakohihna kannattaa vaihtaa huolto-ohjelman mukaisesti. Vaihto suositellaan tehtäväksi noin 40 000–200 000 kilometrin jälkeen tai 4–10 vuoden välein.Vaihtoväli riippuu automerkistä, -mallista ja moottorityypistä.

Jakohihnan vaihtaminen suositellaan tehtäväksi pakettina, johon kuuluu yleensä ainakin vesipumpun, hihnan kiristimien ja kiristinrullien vaihto. Edellämainittuja kutsutaan yleisesti jakohihnasarjaksi. Myös moniurahihna (laturin hihna) kannattaa lähes aina vaihtaa samalla.

 

Aq autohuollossa hoituu auton elintärkeä hihnojen vaihto ja tarkistustyöt. Noudatamme autonvalmistajien suosituksia vaihtoväleissä. Käytämme huolloissa ja korjauksissa laadukkaita, alkuperäisten vastaavia merkkivaraosia sekä tarvikeosia.

Aq autohuolto vaihtaa autosi jakohihnan ja muut samassa yhteydessä vaihdettavat osat  ammattitaidolla. Yleensä, kun puhutaan jakohihnan vaihdosta, tarkoitetaan todellisuudessa koko osasarjaa. Ohjainrullat ja kiristimet kuuluvat sarjaan, joten ne sopivat yhteen keskenään ja varmistavat luotettavan lopputuloksen ja toiminnan. Mikäli vesipumppu on jakohihnan pyörittämä, on sekin syytä uusia vaihdon yhteydessä.

Tärkeimpiä autolle suoritettavia huoltotöitä ovat määräaikaishuollot, jotka suoritetaan yleisesti aika- tai

kilometriperusteisesti. Määräaikaishuolto pitää autosi kunnossa ja toimintavalmiudessa, joten huoltoa ei kannatta jättää väliin jo nelipyöräisesi toimintavarmuuden ja liikenneturvallisuuden vuoksi. Määräaikaishuollot pitävät sisällään aina kaikille autoille tehtävät huoltotoimenpiteet sekä ajoneuvon valmistajan mahdollisesti määräämät huoltotyöt.

Monipuoliset huoltopalvelut kaikkiin automerkkeihin

Laadukkaan työmme taustalla on aina vahva ammattitaito, pitkä kokemus alalta ja huolellinen työnjälki. huollamme lähes kaikki automerkit.

Palvelumme

 • öljynvaihdot
 • määräaikaishuollot
 • ilmastointihuollot
 • jakohihnan vaihdot
 • ohjauskulmien säätö
 • henkilöauton moottorioptimoinnit
 • jarruhuollot
 • sähkötyöt
 • päästömittaukset, obd-mittaukset
 • akun testaus ja akut asennettuna
 • ym. huolto- ja korjaamopalvelut

Öljynvaihto on yksi auton tärkeimmistä huolloista, koska ilman voitelua muodostuu kitkaa ja kone leikkaa kiinni lämpötilan noustessa moottorissa korkeaksi.

Moottorin käydessä öljyyn kertyy polttoaineen palamisesta syntyviä palamisjätteitä sekä metallihiukkasia. Ne taas heikentävät öljyn voitelukykyä ja kuluttavat moottoria. Öljynvaihdolla saadaankin moottoriin paremmin voitelevaa, puhdasta öljyä.

Öljynvaihto 10 000-15 000 km:n välein tai kerran vuodessa

Öljynvaihto tulisi tehdä 10 000 – Long Life 20 000 kilometrin välein tai kerran vuodessa ja se suositellaan tehtävän auton moottorin ollessa lämmin. Aq autohuolto käyttää autonvalmistajan suosittelemia öljyluokituksia.

Jarrut ovat osa auton turvallisuusjärjestelmä. Jarrujärjestelmän täytyy toimia ajoneuvossa aina. Huonokuntaiset jarrulevyt tai -palat lisäävät jarrutusmatkaa.

Katsastuksessa aina tarkistetaan auton jarrut, joten on hyvä aina ennen katsastusta viedä korjaamolle tarkistettavaksi.

Auton ilmastointilaite olisi hyvä huoltaa noin kahden vuoden välein. Kylmäainetta haihtuu vuosittain pois järjestelmästä, jonka takia viilennysteho heikkenee.

Mitä vähemmän kylmäainetta järjestelmässä on, sitä enemmän ilmastointilaitteen kompressori joutuu tekemään töitä.

Lähestyykö autosi määräaikaiskatsastus? AQ autohuollon katsastuspalvelussa onnistuu vaivattomasti auton ennakkotarkastus. Ennakkotarkastus käy läpi kaikki katsastuksessa läpikäytävät kohdat, jotka saattaisivat aiheuttaa auton hylkäämisen.

Jos autostasi löytyy jotain huomautuksen arvoista, niin otamme sinuun yhteyttä ja annamme korjauksille kustannusarvion. Halutessasi korjaukset voidaan suorittaa saman tien tai vaihtoehtoisesti varata uuden huoltoajan puhelimitse tai internetsivuiltamme. Katsastuspalvelu myös käyttää autosi katsastusasemalla puolestasi ja näin sinulta säästyy aikaa ja vaivaa.

Varaa aika katsastuspalveluun hyvissä ajoin ennen katsastusajankohtaa, niin AQ käy ajoneuvosi läpi ja hoitaa sen hyväksyttyyn katsastuskuntoon helposti ja vaivattomasti.

Nykyaikainen auto on “tietokone neljällä pyörällä”. Ajoneuvon useita toimintoja säätelee ja niissä syntyneitä vikoja kirjaa tietokone. Syntyneet virheilmoitukset ovat luettavissa tietokoneen vikamuistista tähän käyttöön erityisesti suunnitellulla diagnostiikkalaitteella. Näin vikojen haku helpottuu ja nopeutuu.

Käytössämme on nykyaikainen OBD-lukulaite, joka soveltuu lähes kaikille automerkeille.

Diagnoositestilaite on eräänlainen mittauslaite – se vain ilmoittaa mittaustuloksen – jonka johdosta on osattava tehdä oikeat päätelmät ja toimenpiteet. Kaikkia vikoja ei kuitenkaan pystytä selvittämään pelkästään diagnoositestilaitteella, vaan asentajan ammattitaidolle jää vielä suuri osa vikojen haussa.

 

Vianetsinnässä me emme käyttää tuntihintaa veloittaessaan asiakasta, vaan veloittamme 25,00 vasta vianhaun jälkeen.

Omien varaosien huollossa emme valitettavasti voi antaa minkäänlaista takua!

Asiakkaan omien varaosien veloitamme tuntihinta 78,00 ja jos varaosat ei käy ja auto jää nosturille siihen asti kun saadan varaosat veloitamme tuntihinta.

Yleisesti kaikilla käyttämillämme varaosilla on valmistajan myöntämä takuu. Takuun voimassaoloaika kuiten riippuu valmistajasta. Yleensä valmistaja myöntää vähintään vuoden takuun varaosilleen, mutta on tuotteita joihin valmistaja ei myönnä takuuta ollenkaan.

Käyttäessäsi meidän palveluja, hyväksythän seuraavat ehdot:

 • – Jos käyttäjä toteaa varaosan vialliseksi, on tuotava auto meille tarkistettavaksi
 • – Jos käyttäjä itse purkaa/asentaa meidän asentamat varaosat, ongelmatilanteissa takuu ei ole voimassa
 • – Takuu ei korvaa normaalia kulumisia tai käyttäjän omasta käyttövirheestä tulleita vikoja
 • – Ongelmatilanteissa on aina oltava ensin yhteydessä meidän kanssa jatkotoimenpiteistä
 • – Jos virhe on muusta kuin meidän asentamastamme varaosasta, veloitamme normaalin tarkastusmaksun, min. 20€/tarkastus
 • – Takuu ei korvaa takuuta!

 

Aq Autohuolto pidättää oikeuden muuttaa yllä mainitut ehdot ilman erillistä mainintaa.

Huollamme lähes kaikki automerkit ja malli

Tervetuloa Aq autohuollon ja autohuolto Kankfeltin asiakkaat.
Katso itsellesi sopiva päivä kalenteristamme tai soita.


 

Kysy tarjous

Voit myös kysyä tarjouksen Whatsappilla 040 7492 930

Valitse mihin haluaisit vastauksen.

Lomakkeet

Sivustomme päivitettiin uuteen uskoon, jolloin teimme paljon parannuksia ja selkeyksiä. Nyt löydät kaikki tarvittavat informaatiot sivustoltamme muutamalla klikkauksella.

MM. päivitettiin

ajanvarausjärjestelmä ja janvarausjärjestelmä viilattiin selkeäksi.
galleria-osio
Palvelun sivu
Teema
Tarjouspyyntölomake
Osoitteemme
Vanha osoite: Metsämutilantie 2, 05460 Hyvinkää
Uusi osoitte: Martinsyrjäntie 8 B 2, 05810 Hyvinkää

Mm. lisättiin:

Asiakasprofiili
Suunta antava hinnasto
WhatsApp linkki, josta voit lähetä suoraan tarjouspyynnön.

 

Lisäsimme uutta galleria-osiota, josta voi nähdä joitakin tekemiämme huoltoja, kuten jakohihnan vaihtoja, kytkimen vaihtoja ja tms. Galleriaan lisätään kuvia sen mukaan kun niitä kuvia otetaan, joten lisää on tulossa. Galleriaan lisätään vain joitakin esimerkkiä siitä mitä Aq autohuollossa tehdään. Gallerian tarkoituksena on antaa asiakkaille ymmärrystä siitä, että täällä tehdään myös isoja huoltoja eikä vain perushuoltoja.

 

Päivityksiä tehtiin myös koodipuolelle, jolloin parannettiin koodia, päivitettiin julkaisujärjestelmä uusimpaan versioon ja tehtiin parannuksia mobiilisivuille.

Sivustostamme voit antaa palautetta ja kehitettävää yhteydenotto-lomaketta käyttäen. Voit kertoa esim. ongelmista, parannettavista tai muista sinun mielestäsi tärkeä olevasta asiasta, joka tarvitsee mainintaa.

 

Päivitimme myös logomme

Valitse mihin haluaisit vastauksen.

Aq Autohuolto | Martinsyrjäntie 8 B 2, 05810 Hyvinkää